­ BİLBİLAN KARAGÖL | Kültür Portalı

Bilbilan Karagöl - Artvin

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktadır. 3200 metre rakımda bulunan bugöle ancak yaz aylarında gidilebilir. Şavşat, Dalkırmaz, Çiftlik, Savaş, Çavdarlı köyleri üzerinden veya Hanlı ve Karaağaç köylerinin yaylalarını geçerek göle ulaşabilmektedir. Çavdarlı, Savaş ve Hanlı köylerinin yaylalarının üstünde Yalnızçam dağlarının zirvesinde, Bilbilan Yaylası'nın arka tarafında yer almaktadır. Üç büyük gölden oluşmaktadır. Muhteşem bir doğa görüntüsüne sahipolan bu gölün çevresinde yaz aylarının ortasında bile kar vardır. Bugöllerde dünyada nadir olarak yetişen kırmızı benekli alabalıklar bulunmaktadır.

Artvin Gezilecek Yerler

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktadır.
Artvin

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8291    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 21 Eylül 2021 Salı