­ ESKİ DOĞANBEY KÖYÜ | Kültür Portalı

Eski Doğanbey Köyü - Aydın

Doğanbey Köyü Aydın ili Söke ilçesine 30 km uzaklıktadır. Sırtını Mykale Dağlarına (Dilek Dağları) yaslamış olan köy, Kurtuluş Savaşı sırasında mübadele sonucunda Yunanistan’a göç eden Rumlardan kalma bir köydür.

Gülcan Acar

Köyde bulunan konut, dükkân, hastane ve çeşme gibi yapılar geç Osmanlı dönemi mimari özelliklerini yansıtırlar.

Gülcan Acar

Köy geçmişte mübadele sonucu yerleşen köylüler tarafından terk edildiğinden evleri satın alan kişiler aslına uygun restore etmektedir.

Gülcan Acar

Özellikle mimarisiyle büyük ilgi çeken köyün taş evleri, dar sokakları ve doğal güzellikleri görülmeye değerdir. Rumca odalar anlamına gelen "Domatia" ismiyle kurulan köy zaman içinde "Doğanbey" ismini almıştır.

Gülcan Acar

Kaynak: Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Aydın Gezilecek Yerler

Köy
Doğa-Kültür Turizmi
Söke - Didim karayolunda 1-2 kilometre sonra batı tarafta Priene Örenyeri, Doğanbey tabelalarını görünce Didim yolundan ayrılacaksınız. Güllübahçe ve Atburgazı'nı geçtikten sonra Tuzburgazı tabelasından sağa saparak Eski Doğanbey Köyü'ne ulaşabilirsiniz.
Aydın ili Söke ilçesine 30 kilometre uzaklıkta, Tuzburgazı Köyü'nden sonraki yerleşim yeridir.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 26451    Eklenme Tarihi : 04 Ekim 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Mayıs 2023 Salı