­ ILICA MUSA PAŞA CAMİİ | Kültür Portalı

Ilıca Musa Paşa Camii - Bolu

Karacasu Beldesi 4 pafta, 368 parselde yer alan cami, kitabesine göre H. 916 (M.1510-1511) yılında, İsfendiyar oğlu Kızıl Ahmet Bey’in oğlu Musa Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1944 depreminde hasar gören cami, 1960 yılında taç kapısı hariç eski ölçüsünde yeniden inşa edilmiş ve eski kitabesi camiye aynen monte edilmiştir. Kare planlı, kubbeli, tek hacimli küçük bir camidir. Moloz taş ve tuğla almaşığı ile inşa edilmiştir. Sadece cümle kapısı kesme taştan yapılmıştır. Ahşap tavanlı caminin ibadet mekanı önünde evvelce 3 bölümlü son cemaat yerinin bulunduğu kalıntılardan tespit edilmekte ise de yeniden inşa edilirken bu kısım kaldırılmıştır. Camide sivri kemer alınlıklı küçük pencereler bulunmaktadır. Dıştan kırma çatı ile örtülüdür ve kirpi saçaklıdır.

Kaynak: Bolu Kültür ve Turizm Rehberi, 2010, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Gezilecek Yerler

Karacasu Beldesi'ndedir. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşılabilir.
Karacasu Beldesi- Bolu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9036    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Ekim 2021 Perşembe