­ NASUHPAŞA KÜLLLİYESİ | Kültür Portalı

Nasuhpaşa Küllliyesi - Aydın

Külliyenin batısında, hamamın doğusundaki yapı, halk arasında Osman Ağa Medresesi ismiyle de anılmaktadır. Medrese, kareye yakın bir avlu etrafında sıralanan tek katlı ahşap kapılı kare planlı moloz taş ve tuğladan inşa edilmiş odalardan meydana gelmektedir. Ancak yol nedeniyle, güney-doğu köşe ve doğu cephe tamamen ortadan kaldırılmıştır. Medrese taş ve tuğla ile inşa edilmiştir. Girişi güney cephededir. Sonradan kapatılmıştır. Günümüzde 17 adet öğrenci odası mevcuttur. Kitabesine göre yapı, H.1120/M.1708 yılına tarihlendirilmektedir. 2010 yılında restorasyonu tamamlanarak açılışı yapılmıştır.

Kaynak: Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Aydın Gezilecek Yerler

Külliye
Atatürk Spor Salonu kuzeyindedir. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Efeler - Aydın

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10913    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 17 Eylül 2021 Cuma