­ KAPAN HAN | Kültür Portalı

Kapan Han - Bursa

Ulucami’nin batısında bulunan Han, I.Murat (Hüdavendigar) tarafından yaptırılmıştır. Kapan Han ile ilgili kaynaklarda; Han’ın ticarethane olarak değil, misafirhane olarak kullanıldığı belirtilmektedir. Atatürk Caddesi'nin yapımı sırasında güney duvarının bir kısmı yıkılmış ve yola gitmiştir. 1958 yangınından sonra yeniden yapılan han, eski özelliğini yitirmiştir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Han
Kültür Turizmi
Ulu Camii‘nin batısında, Atatürk Caddesi üzerinde yer alır. Kapan Han, Ulu Çarşı’nın giriş bölgesinde yer almaktadır. Yıldırım Beyazıd alt geçidinin yanındadır. Dolmuş veya otobüsle, Ulu Cami ya da Timurtaş Paşa otobüs duraklarından birinde inerseniz 50 metre mesafededir.
Şehreküstü Mahallesi, 16050 Osmangazi/Bursa

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9000    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Kasım 2021 Pazartesi