­ ALİBEY / CUNDA ADASI | Kültür Portalı

Alibey / Cunda Adası - Balıkesir

Yazları Ayvalık’tan Alibey Adası’na her saat motor seferleri de yapılmaktadır. Adanın yüksek kesimlerinden boğazların, adaların, iç içe girmiş koylarının güzellikleri seyre değer. Neo - klasik hayranları sessizlik ve doğa ile birlikte olmak isteyenler için en uygun yerdir. Ada merkezinde sıralanmış balıkçı lokantalarında, meşhur Papalina, deniz mahsulleri, mezeleri ve zeytinyağlı ot yemekleri ile akşam yemeklerinin zevki hiç bir yerde bulunmaz.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
Ayvalık’ı açık denize karşı kapayan bu adaya bir köprü ile kara yolundan geçmek mümkündür. Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Ayvalık Alibey (CunDA ) Adası

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 14975    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 12 Kasım 2021 Cuma