­ BARBUN TAVA | Kültür Portalı

Barbun Tava - Bartın

Barbun Tava Malzemeleri Nelerdir

  • 1000 g barbunya balığı 
  • 250 g un 
  • 10 g tuz 
  • 200 g ayçiçek yağı 

Barbun Tava Nasıl Yapılır

Barbunları ayıklayarak yıkayınız. Önce tuzlayarak, sonra una bulayınız. Sıvı yağda kızgın ateşte tabak yardımıyla çevrilerek kızartarak servis ediniz.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4941    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı