Devin (Dewîn) - Hakkari
Devin (ayran çorbası) Malzemeleri Nelerdir
- 2 k yoğurt
- 1 kase pirinç
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Çatı (yabani kekik)
Devin Nasıl Yapılır
Yoğurt, bir miktar su ile çırpılıp ocağa konur. İçine pirnç eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Tuzu eklenir. 5 dakika daha kaynatılan çorba ocaktan alınır. Tavada kızdırılan yağın içine kekik katılır. Kaselere alınan çorbanın üzerine kızgın yağ dökülerek servis edilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ayran Çorbası
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7764
Eklenme Tarihi :
05 Şubat 2014 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba