­ DEVİN (DEWÎN) | Kültür Portalı

Devin (Dewîn) - Hakkari

Devin (ayran çorbası) Malzemeleri Nelerdir

  • 2 k yoğurt
  • 1 kase pirinç
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Çatı (yabani kekik)

Devin Nasıl Yapılır

Yoğurt, bir miktar su ile çırpılıp ocağa konur. İçine pirnç eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Tuzu eklenir. 5 dakika daha kaynatılan çorba ocaktan alınır. Tavada kızdırılan yağın içine kekik katılır. Kaselere alınan çorbanın üzerine kızgın yağ dökülerek servis edilir. 

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

 

 

Görüntülenme Sayısı : 6644    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba