­ KABAK BÖREĞİ | Kültür Portalı

Kabak Böreği - Bartın

Kabak Böreğine, "Kabak Tatlısı" da denilmektedir.

KabakTatlısı Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg yufka
  • 1 kg bal kabağı
  • 1 kase şeker
  • 1 su bardağı
  • Sıvıyağ

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

KabakTatlısı Böreği Nasıl Yapılır

Kabaklar rendelenir. Yağlanan yufkaların içine kabak döşenir ve şeker serpilir. kabak koyulan yufkalar rulo halinde sarılır. Bu şekilde hazırlanan yufkalar yağlanan tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ sürülür. Fırında pişirilir. Hazırlanan şerbet ılındıktan sonra fırından çıkarılıp soğuyan tatlının üzerine dökülür.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 7551    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2022 Pazartesi