Cennet Çamuru Malzemeleri Nelerdir
- 200 g kadayıf
- 100 g tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık
- 1 rulo kaymak
Cennet Çamuru Nasıl Yapılır
Teflon bir tepsi ateşe konulur, kısık ateşte yağ eritilir ve kadayıflar ilave edilir, elle iyice ovalanır, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavrulur. Şeker konulup bir 5 dakika daha çevrilir, küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırılır. Üzerine parça parça kaymak konulup fıstık serpip ılık servis yapılır.
Not: Bu tatlı özellikle sacta yapılır.
Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN)
Kilis Geleneksel Mutfak