­ DAĞ ERİĞİ EKŞİLİ KESME ÇORBASI | Kültür Portalı

Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbası - Bilecik

• 1 çorba kaşığı salça
  • Bir miktar sıvı yağ
  • 50 g tereyağı

Dağ Eriği Ekşili Kesme Çorbası Nasıl Yapılır

Mercimekler ayıklanır. Tencerenin dibine 1 kaşık sıvı yağ konur. Soğanlar incecik doğranır ve hafif sarartılır. Mercimek ve et suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Mercimekler pişince makarna eklenir ve 1–2 taşım daha kaynatılır. Ayrı bir tavada tereyağında dövülmüş sarımsak, salça, karabiber, kimyon ve nane kavrularak çorbanın üzerine sos hazırlanır. Servis yapılacağı zaman bu sos kesme çorbanın üzerine gezdirilir. Dağ eriği ve kızılcık kurusu bir kapta 2 bardak su ile kaynatılarak özel lezzete haiz ekşi hazırlanır. Arzu edildiği kadarı çorbaya eklenir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Bilecik Valiliği İl Yıllığı, 2005

Görüntülenme Sayısı : 8183    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 20 Nisan 2022 Çarşamba