­ CALLA | Kültür Portalı

Calla - Karaman

Calla Malzemeleri Nelerdri

  • 1 kilo kuşbaşı et kuzu eti
  • 8 adet patlıcan
  • 5 adet domates
  • 10 adet sivri biber
  • 3 adet soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı karabiber
  • 1 tatlı karşılığı pul biber

Calla Nasıl Yapılır

Toprak bir güveç içerisine kuşbaşı kuzu eti yerleştirilir. Et üzerine isteğe göre doğranmış patlıcanlar konur. Patlıcanların üzerine doğranmış soğan sarımsak sivri biber ve dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Yağ tuz ve karabiber ilave edilip 2 su bardağı su konup orta hararetli fırında veya ocakta üzeri kapalı olarak yaklaşık 2 saat pişirilir.

Kaynak: İncekara, H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri. Karaman. Komsan Ofset

Karaman Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 28919    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2023 Çarşamba