Dimril Kebabına, Şiş Sırık Kebabı da denilmektedir.
Dirmil Kebabı Malzemeleri Nelerdir
- Altı aylık kuzu veya oğlak eti
Dirmil Kebabı Nasıl Yapılır
Altı aylık kuzu veya oğlak etinin odun kömürü közünde en az üç saatlik çevrilmesiyle pişirilir. Kesilen oğlağın iç organları çıkarılır ve hayvan bütün olarak şişe geçirilir. Ayakları ve boyun kısmı pişerken sarkmasın diye şişe telle bağlanır. Şişte çevrilerek pişirilebileceği gibi fırında da pişirilebilir. Altınyayla’ya (Dirmil) gezmeye, pikniğe gelenler, bu yemek için oğlak veya kuzu satın alırlar. Burada hem piknik yaparlar hem de yer içerler. Bir kayanın dibine duvar örülerek pişirme yeri hazırlanır.
Kaynak: Kazan, Ş. (2012), Burdur Yemekleri ve Kültürü.
Burdur Geleneksel Mutfak