­ ÇALIÇİLEĞİ ÇORBASI | Kültür Portalı

Çalıçileği Çorbası - Giresun

Çalıçileği Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg çileklik (çalıçileği)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı mısır yarması
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Çalıçileği Çorbası Nasıl Yapılır

Ayıklanmış çalıçileği kaynamakta olan suya konarak haşlanır. Süzülür ve sıkılarak doğranır. Bir tencereye koyulan suya haşlanmış mısır yarması ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Doğranmış çileklikler kaynamakta olan suya ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir. Diğer taraftan ince bir şekilde kıyılan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. 10 dakika daha pişirilerek sıcak servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

 

Görüntülenme Sayısı : 5865    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2023 Çarşamba