­ ERİKLİ ET | Kültür Portalı

Erikli Et - Burdur

Erikli Et Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım Kg kuşbaşı et veya iri kıyma
  • 1 kg bardak eriği
  • Tuz

Erikli Et Nasıl Yapılır

Yarım kg. kuşbaşı et veya iri kıyma çok az yağda kavrulur. İçine bir kg. bardak eriği (küçük armut biçiminde, çekirdeği hemen ayrılan siyah bir erik çeşidi) ve yeterince tuz katılır, pişirilir. Etli erik piştikten sonra içine pekmez katılırsa tatlı olarak da yenilir. Eskiden etin kendi yağıyla pişirilirdi. Erikli et, Yassıgüme taraflarında, ineğin boyun etiyle yapılır. Erik olarak, üzüm eriği denilen küçük ve siyah erikler; pekmez yerine de şeker kullanılır. Köylerde çok yapılan bu yiyeceğe il merkezinde pek rağbet edilmemektedir.

Kazan, Ş.(2012). Burdur Yemekleri ve Kültürü.İstanbul:egebasım.

Görüntülenme Sayısı : 4634    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2022 Cuma