­ TAVŞAN YAHNİSİ | Kültür Portalı

Tavşan Yahnisi - Isparta

• 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı su

Tavşan Yahnisi Nasıl Yapılır

Yaklaşık 1 veya 1,5 kg ağırlığındaki tavşanın ayakları kesilerek derisi yüzülür. Yüzülmüş olan tavşanın karnı uzunlamasına yarılır ve sakatatları çıkartılarak bol suda yıkanır. Etin lezzetinin kaçmaması ve renginin bozulmaması için safra kesesi patlatılmadan çıkartılmalıdır. Temizlenen et parçalara ayrılarak geniş bir kap içerisine alınır. Sirkeli su içerisinde bir gün bekletilen tavşan etleri yıkanarak hazır hale getirilir. Geniş bir tencere içerisinde kuşbaşı şekilde doğranmış soğanlar yağda biraz kavrulduktan sonra salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavşan etleri eklenir. Üzerine su, tuz ve lezzet vermesi için limon suyu ilâve edilerek pişirmeye devam edilir. Pişme esnasında yahninin suyu azalırsa üzerine biraz sıcak su katılmalıdır. Pişen yahni, tabağa alınarak tercihen pilav ile servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 18998    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2023 Salı