­ AKTOPRAKLIK HÖYÜK ARKEOPARK VE AÇIKHAVA MÜZESİ | Kültür Portalı

Aktopraklık Höyük Arkeopark Ve Açıkhava Müzesi - Bursa

Avrupa’nın en büyük tarih öncesi parkı olarak değerlendirilmektedir. Günümüzden 8 bin 500 yıl öncesine kadarki döneme ait canlandırılmaların yer almaktadır. Bölgede yapılan kazılarda bulunan buluntuların da sergilendiği Arkeopark, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilmiştir. Bursa’nın 8 bin 500 yıllık geçmişini geleceğe taşıyacak olan parkın, örnek bir tarihi ve turistik mekândır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Kültür Turizmi
Arkeopark, Akçalar Aktopraklık mevkindedir. Bursa çevre yolu üzerinde tabelalar yardımıyla buraya ulaşım sağlayabilirsiniz. Üniversite Metro durağının yakınından kalkan Hasanağa otobüsüne binerek gidebilirsiniz.
Akçalar Sanayi Bölgesi Abdallar Cad.No:10 Nilüfer/Bursa
+90 (224)-223-26-87

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15161    Eklenme Tarihi : 24 Mart 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Ağustos 2021 Perşembe