­ ÜNYE YAŞAYAN KÜLTÜREL MİRASI | Kültür Portalı

Ünye Yaşayan Kültürel Mirası - Ordu

Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi, Ünye Merkez, Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Konağı arkasında bulunmaktadır. Kolay ulaşım için Hükümet Konağında bulunan "Ünye Turizm Danışma Bürosu"ndan bilgi alınabilir.
Restorasyonu yapılan tarihi Yaşayan Kültürel Miras Müzesi 16.yy da Mimar Sinan’la başlayan Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır. Geleneksel Türk ahşap işçiliğinin tüm özelliklerini yansıtmaktadır.  "Ünye Yaşayan Kültürel Mirası" öncelikle, mimari anlamda eski bir Ünye evinin iç ve dış mekanlarıyla otantik bir sunumudur. Ünye Yaşayan Kültürel Mirası'nın mimari yapısı yanında eski el işlemeleri, mutfak eşyaları ve çeşitli gereçlerle donatılan günlük kullanım nesneleri yıllar önce yaşanan bir Ünye'nin günümüze taşınmasıdır. Ünye Yaşayan Kültürel Mirası evine gelen ziyaretçiler burada büyük annesinin işlemeli bohçasıyla karşılaşacak, çeyiz sandığını görecektir. Yabancı ziyaretçiler ise bir zamanların Ünye'si hakkında fikir edinecektir.

Kaynak: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü "Gezi Rehberi"

Ordu Gezilecek Yerler

Sivil Mimari
Kültür Turizmi
Hükümet Konağı arkasında bulunmaktadır. (Kolay ulaşım için Hükümet Konağı'nda bulunan "Ünye Turizm Danışma Bürosu"ndan bilgi alınabilir.
Ünye Merkez, Cumhuriyet Meydanı

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9752    Eklenme Tarihi : 08 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 25 Mayıs 2023 Perşembe