­ MERİNOS KÜLTÜR PARKI VE MERİNOS ATATÜRK KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ | Kültür Portalı

Merinos Kültür Parkı Ve Merinos Atatürk Kongre Ve Kültür Merkezi - Bursa

Merinos Parkı, Bursa’nın oksijen deposudur. Kültürpark’tan sonra Bursa’nın en büyük kent parkıdır. 252 bin 500 metrekare yeşil alanda, 81 farklı türde olmak üzere, 2 bin 500 ağaç ve 11bin 600 bitkinin bulunduğu alanda bir suni gölet ve süs havuzları yer almaktadır. Yeşil alanın yanı sıra aktivite alanlarıyla da cazibe merkezi konumundadır. Merinos içinde 1000 araçlık kapalı otopark da bulunmaktadır. Park bünyesinde ayrıca, kafeterya, restoran, 2 kilometre yürüyüş yolu, 3 kilometre koşuyolu, 5 kilometre bisiklet yolları ve çocuk oyun alanları yer almaktadır.

Ayrıca Merinos Parkı içinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ve diğer sosyal tesisler bulunmaktadır. Türkiye’nin ilk sanayileşme atılımları çerçevesinde, 1938 yılında Atatürk tarafından hizmete açılan ve Bursa’yı tekstilin başkenti yapan Merinos İplik Fabrikası’nın bulunduğu alana yaptırılan Atatürk Kongre Merkezi, ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapmaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Park
Doğa-Kültür Turizmi
Metro ve otobüslerle Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerinden ulaşım sağlanabilir.
Merinos Caddesi Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 34939    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Haziran 2021 Cuma