­ ÇATAK TABİAT PARKI | Kültür Portalı

Çatak Tabiat Parkı - Çorum

Çatak Tabiat Parkı Çorum'da bulunan mesire yerleri arasındadır. Bölgede hakim ağaç türü karaçamdır ancak az sayıda sarıçam da görülmektedir. Tilki, tavşan, kurt, ötücü kuşlar ve keklik faunayı oluşturur. Bölgede trekking yapılabilecek uygun parkurlar bulunmaktadır. İlk etap Çalyayla Köyü'ne giden yol ayrımından başlamakta ve Alagöz Yaylası'nda sona ermektedir. Bu etap 7 kilometreden oluşmaktadır. İkinci etap ise, Alagöz Yaylası'ndan başlamakta ve Çatak Tabiat Parkı mesire alanında sona ermektedir. Sözkonusu parkurun tamamı 12 kilometre uzunluğundadır.

Kaynak: Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi -Coğrafyası Tarihi Kültürü ve Edebiyatıyla Çorum

Çorum Gezilecek Yerler

Tabiat Parkı
Doğa Turizmi
Çorum-Laçin-Osmancık Yol güzergahı üzerinden 4 kilometre gidilip sola dönülecek , Hamalıçay-Ayaz ve Çatak Köy yolu takip edilerek 18 kilometre daha gidildikten sonra Çatak Tabiat Parkı'na ulaşılacaktır.
Çatak Köyü, Çorum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 20011    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Mayıs 2021 Pazartesi