­ NİKFER HASAN FEYZİ EFENDİ CAMİİ | Kültür Portalı

Nikfer Hasan Feyzi Efendi Camii - Denizli

Kare planlı yapının, taşıyıcı unsurları ve saçakları kagir olarak inşa edilmiştir. Türbe ile camii aynı çatı altındadır. Dış cephelerdeki pencerelerin dış kenar süsleri cami ve türbenin iç kapıları ile son cemaat yerinde alt ve üst katta görülen kemerli geçişler orijinal yapıya ait kısımlardır. Şimdiki örtüsü semerdam şeklinde, Marsilya tipi kiremitle örtülüdür. Tavan düz ahşap olarak yapılmıştır. Cami bugünkü kitabesinden anlaşıldığına göre 1872 yılında inşa edilmiştir. Tüm taşıyıcı unsurları ile saçak kısımları kagir olarak yapıldığı sonradan sıva ile kaplandığı anlaşılmıştır. Kare planlı olan yapının bünyesi içinde cami ve türbe bulunmaktadır.

Denizli Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Denizli-Muğla Karayolu takip edilerek Tavas İlçesi'nden Muğla istikametine doğru 7 kilometre ilerledikten sonra Medet Mahallesi'nden sola (güney yönde) ayrılan yol 15 kilometre takip edilerek Büyükkonak (Nikfer) Malallesi'ne ulaşılır. Büyükkonak (Nikfer) Mahallesi'ne Tavas ilçe merkezinden minübüs ile de ulaşım imkanı vardır.
Büyükkonak (Nikfer) Mahallesi Tavas İlçesi / DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5617    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Şubat 2022 Çarşamba