­ SOLMAZ ÇARŞI CAMİİ VE HAZİRESİ | Kültür Portalı

Solmaz Çarşı Camii Ve Haziresi - Denizli

Cami; kare planlı, düz ahşap tavanlı, kırma çatı ile örtülü bir yapıdır. Minaresi tuğladandır. Mihrabı ve işlemeli tavan göbeği ile döneminin özelliklerini yansıtan bir camidir. Harimde ahşap ayakların taşıdığı kemerler üzerinde kadınlar mahfili yer almaktadır. Pencereleri dikdörtgen formludur. Zaman içinde bazıları alüminyum doğrama ile değiştirilmiştir. Bahçesinde yer alan hazirede 1242 ve 1244 tarihli iki eski mezar bulunmaktadır. Ayrıca cami bahçesinde yer yer devşirme taşlar görülmektedir.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Denizli-Muğla Karayolu takip edilerek Tavas'tan itibaren yaklaşık 12 kilometre gidildikten sonra karayolunun güney kısmındaki Solmaz (Kasabası) Mahallesi'ne ulaşım sağlanmış olur. Tavas İlçesi'nden Solmaz (Kasabası) Mahallesi'ne minibüs ulaşımı vardır.
Solmaz (Kasabası) Mahallesi Tavas İlçesi DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4986    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 01 Mart 2022 Salı