Göce Aşı - Denizli
Göce Aşı Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg. buğday
- 5 adet kuru biber
- 150 g börülce
- 10 adet dağ eriği
- 1 baş sarımsak
- Tuz
Göce Aşı Nasıl Yapılır
Buğday 5-6 defa yıkanır. Buğday, börülce, biber ve eriğin üzeri kapanıncaya kadar su konur ve kaynatılır. Pişinceye kadar suyu bittikçe su eklenir. Kaşıkla karıştırılmaz. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Meryem ÇALIŞKAN - Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Denizli Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6419
Eklenme Tarihi :
24 Şubat 2013 Pazar
Güncellenme Tarihi :
22 Eylül 2022 Perşembe