­ SU BÖREĞİ | Kültür Portalı

Su Böreği - Ordu

• maydanoz
  • zeytinyağı veya tereyağı
  • alabildiği kadar un

Su Böreği Nasıl Hazırlanır?

Malzemelerin hepsi birlikte karıştırılarak hamur haline getirilir. Küçük küçük parçalara ayrılır. Yufka niteliğinde açılarak temiz bir bez üzerine serilir. Bir tencerede su kaynatılır. Tuz ilave edilir. Ayrı bir kaba soğuk su konur. Yine tuz ilave edilir. Yufkalar teker teker önce kaynamakta olan sıcak suya, sonrada soğuk suya atılır. Suyu süzüldükten sonra yağlanmış tepsiye sıra ile 3 adet yufka, önceden hazırlanmış peynir ve maydanoz karışımı konulur. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı veya arzuya göre zeytinyağı dökülür. Yer yer bıçak bastırılarak aralarının da pişmesi sağlanır. Yufka ve İç malzeme koyma işlemine bu şekilde devam edilir. Kızgın fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Kare şeklinde kesilerek servis yapılır.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5513    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2019 Pazartesi