­ KARNABAHARLI TAVUKGÖĞSÜ | Kültür Portalı

Karnabaharlı Tavukgöğsü - Denizli

Karnabaharlı Tavukgöğsü Malzemeleri Nelerdir

  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sarımsak
  • 1 kase mantar
  • 1 kase kaşar rendesi
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı dolusu un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Karnabaharlı Tavukgöğsü Nasıl Yapılır

Karnabaharları haşlanıp, fırın tepsisine kuşbaşı büyüklüğünde yerleştirilir. Un bir miktar sıvı yağ ile kavrulup süt ilave edilir ve muhallebi kıvamında pişirilir. Karnabaharların üzerine gezdirilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranıp biraz sıvı yağda kavrulur. Küp şeklinde doğranmış tavuk göğsü ilave edilip, biraz daha kavurarak mantar ilave edilir. Az kavurduktan sonra karışım karnabaharların üzerine yayılır. Üzerine kaşar rendelenip, üzeri kızarıncaya kadar 150 dereceye ayarlı fırında pişirilir. 

Tarif: Hatice AVCAR Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2722    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2022 Salı