Sac Arası - Isparta
Sac Arası Malzemeleri Nelerdir
10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 20 dakika – Pişirme Süresi: 40 dakika
- 4 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı buğday unu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- 1 kase ezilmiş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
Sac Arası Nasıl Yaplılır
Mısır unu geniş bir kap içine elenir. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz katılarak ılık suyla yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirilir. 20 dakika dinlendirilen hamur, yağlanmış bir tepsi üzerinde elle açılıp, üzerine yağ ile karıştırılmış ezilmiş haşhaş sürülür. Aynı şekilde üç veya dört kat hamur döşendikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırında pişirilip, dilimlenerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sac Arası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2757
Eklenme Tarihi :
27 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
18 Temmuz 2023 Salı