­ TAVUK KAPAMA | Kültür Portalı

Tavuk Kapama - Denizli

Tavuk Kapama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg. tavuk budu
  • 4 adet domates
  •  5-6 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk Kapama Nasıl Yapılır

Toprak tencerenin içine tavuklar döşenir. Üzerine domatesler doğranır. Kaşıkla ezilen salça, sarımsak, tuz, karabiber, zeytinyağı ve 2 bardak su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve kapağın etrafı hamur ile sıvanır. Kısık ateşte 1 saat pişirilir. 

Tarif: Zühal ONA Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 3721    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Kasım 2022 Pazartesi