Tavuk Kapama - Denizli
MALZEMELER: • 1 kg. tavuk budu • 4 adet domates • 5-6 diş sarımsak • 1 çay kaşığı karabiber • 1 fincan zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı salça • 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI: Toprak tencerenin içine tavuklar döşenir. Üzerine domatesler doğranır. Kaşıkla ezilen salça, sarımsak, tuz, karabiber, zeytinyağı ve 2 bardak su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve kapağın etrafı hamur ile sıvanır. Kısık ateşte 1 saat pişirilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Zühal ONA Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2068
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
01 Kasım 2017 Çarşamba