Tavuk Kapama - Denizli
Tavuk Kapama Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. tavuk budu
- 4 adet domates
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk Kapama Nasıl Yapılır
Toprak tencerenin içine tavuklar döşenir. Üzerine domatesler doğranır. Kaşıkla ezilen salça, sarımsak, tuz, karabiber, zeytinyağı ve 2 bardak su ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve kapağın etrafı hamur ile sıvanır. Kısık ateşte 1 saat pişirilir.
Tarif: Zühal ONA Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
tavuk kapama
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3721
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
07 Kasım 2022 Pazartesi