­ AKTAŞ ŞELALESİ | Kültür Portalı

Aktaş Şelalesi - Düzce

Aktaş Şelalesi, Akçakoca ilçemiz Aktaş köyünde bulunmaktadır. Şelale, doğası ve çevresindeki zengin bitki örtüsüyle dikkat çeker. Bölgeye gelen turistlerin önemli keşif noktalarından biri olan Aktaş Şelalesi, 50 m yüksekten düşen suyun sesi ve etrafını saran yeşillikler arasında trekking, foto-safari vb. doğa aktiviteleri yapmaya uygundur.

Aktaş Şelalesi aynı zamanda Akçakoca’nın önemli yürüyüş parkurlarından birine sahiptir. Akçakoca çevre yolu Göktepe köyü ayrımından yürüyüşe geçilen parkur 10 km’dir. Çoğunlukla dere kenarını takip eden orta zorlukta bir parkurdur. Aktaş Vadisiyle devam ederek şelaleye ulaşılmasıyla son bulur.

Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Şelale
Doğa Turizmi
İstanbul güzergahı D-100 Kara Yolu yada TEM Otoyolu Gölyaka Turnikelerinden, Ankara'dan güzergahı D-100 Kara Yolu yada TEM Otoyolu Kaynaşlı Turnikelerinden çıkış yaparak Düzce, Akçakoca istikametini takip ederek Akçakoca'ya ulaşılır. Aktaş Şelalesi Düzce'ye 55 kilometre, İlçe Merkezine 11 kilometre mesafededir.
Akcakoca, Aktaş Şelalesi, Kayadibi Mahallesi, 81650 Hemşin Köyü/Akçakoca/Düzce/Türkiye

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 39522    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2021 Cuma