Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri içerisinde yer alan, Balkan Türkleri mutfağına ait Katlama Böreği'nin hazırlanışına dair bilgiler ve Katlama Böreği tarifinde yer alan malzemeler aşağıdadır.
Katlama Böreği Malzemeleri Nerlerdir
- 1 kg buğday unu
- 1 kg peynir
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeteri miktar su
Katlama Böreği Nasıl Yapılır
İlk olarak yoğurma kabına alınan unun içine tuz ve kabartma tozu ilave edilerek yeter miktarda su ile kulak memesinden biraz daha katı bir hamur elde edilene kadar yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan hamur bezeler halinde birkaç parçaya ayrılır. Bezeler sofra üzerinde 10 cm çapında daire şeklinde açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilir ve içine ufalanmış peynir konur. Üzeri kapatılarak tavada kızartılır.
Hazırlama Süresi; 45 dakika 8-10 kişilik
Kaynak; Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı