­ ÇİĞ BÖREK | Kültür Portalı

Çiğ Börek - Düzce

• 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 su bardağı su

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Bir kabın içinde un, tuz ve su kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar karıştırılarak hamur hazırlanır. Başka bir kapta soğanlar rendelenir. Üzerine kıyma, tuz, karabiber, pulbiber, rendelenmiş patates ve su karıştırılarak iç malzeme hazırlanır. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır ve bu bezeler yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde açılır. Hazırlanan iç malzeme, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür. Hamurun diğer kısmı iç malzeme sürülen tarafın üstüne gelecek şekilde kapatılır. İç malzemenin dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğböreğin kenarları bir tabakla ya da kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çiğbörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış ( yaklaşık 2-3 su bardağı ) yağın içersine atılır. Her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.

Hazırlanış Süresi; 40 dakika 10 Kişilik

Bu Tarif Düzce Kırım Türkleri Kültür Derneği katkılarıyla hazırlanmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 3477    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe