­ PEYNİRLİ EKMEK - HAÇAPURİ | Kültür Portalı

Peynirli Ekmek - Haçapuri - Düzce

• 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kg un

Peynirli Ekmek Nasıl yapılır

Bir kabın içine 1 su bardağı sıvıyağ, 4 su bardağı ılık su ,tuz, şeker ve maya konulur. Yaklaşık 1 kg un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur 5 büyük pazıya ayrılır. Tezgâha un serpilir ve hazırlanan pazılar elle yirmi santim çapında olacak şekilde açılır. Ortasına bolca rendelenmiş peynir konur. Büzülerek toplanır. Tekrar un yardımıyla elle bastırılarak açılır. Yaklaşık 40 santim çapına, yarım milim kalınlığa gelinceye kadar açılır. Fırın tepsisine konulur. Üzerine yoğurtla karışık yumurta sarısı sürülür.180-200 dereceye ayarlanmış fırında yarım saat pişirilir. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürülerek servis edilir.

Hazırlanış Süresi; 180 dakika 15 kişilik

Bu tarif Düzce Gürcü Kültür Derneği  işbirliği ile hazırlanmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 2891    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe