­ ETLİ PANCAR SARMASI | Kültür Portalı

Etli Pancar Sarması - Ordu

Etli Pancar Sarması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 3 bağ pancar (kara lahana)
  • 1/2 dana kıyma
  • yarım kilo kaburga et
  • 4 adet soğan
  • 1su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 fincan sıvıyağ
  • 1/2 demet maydanoz,
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber

Etli Pancar Sarması Nasıl Hazırlanır?

Pancar saplarından ayrılır, kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve soğuk suya alınıp süzülür. Ayrı bir kapta kıyma ince kıyılmış soğan, yıkanmış pirinç, maydanoz, salça, tuz ve karabiber ve biraz su ilave edilip yoğrulur. Pancarın damarlı tarafı içe gelecek şekilde düz tabağa yayılır, hazırlanan iç arasına koyulur 2-3 cm eninde küçük sarılır. Tencereye düzgün şekilde dizilir, aralarına kuşbaşı kemikli et yerleştirilir. kalan salça sıcak suda ezilir, dolmanın üzerine ilave edilir. Dağılmaması için dolmaların üzerine tabak kapatılır. Kaynamaya bırakılır, üzerine tereyağı ve sıvı yağ ilave edilir. Suyu çekerse sıcak su ilave edilerek pişirilir. Pişme suyu yarı yarıya kalması gerekir.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 6705    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2019 Çarşamba