Serme Sırın - Elazığ
MALZEMELER: 1 kg un, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı maya, su, 2 kg yoğurt, 6 diş sarımsak, 250 gr tereyağı
HAZIRLANIŞI : Karıştırma kabına un, su, maya ve tuz koyulup karıştırılarak hamur yapılır. Hazırlanan hamurdan orta büyüklükte yufkalar açılarak ateşte sac üzerinde pişirilir. Bu yufkalar piştikten sonra tepsinin içerisine serilir yağlanır. Beş yufka yağlanarak üst üste serilir sonra bıçakla dilimler kesilir ve üzerine hazırlanan yoğurt bolca dökülür, sürülür. Üzerine kızartılmış tereyağı serpilir. Servis yapılır.
Serme Sırın
Görsel Sahibi: Nuray Sanaç
Serme Sırın
Görsel Sahibi: Servet UYGUN
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2449
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2017 Çarşamba