­ SERME SIRIN | Kültür Portalı

Serme Sırın - Elazığ

MALZEMELER: 1 kg un, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı maya, su, 2 kg yoğurt, 6 diş sarımsak, 250 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI : Karıştırma kabına un, su, maya ve tuz koyulup karıştırılarak hamur yapılır. Hazırlanan hamurdan orta büyüklükte yufkalar açılarak ateşte sac üzerinde pişirilir. Bu yufkalar piştikten sonra tepsinin içerisine serilir yağlanır. Beş yufka yağlanarak üst üste serilir sonra bıçakla dilimler kesilir ve üzerine hazırlanan yoğurt bolca dökülür, sürülür. Üzerine kızartılmış tereyağı serpilir. Servis yapılır.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1553    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2017 Çarşamba