­ CAFERİYE CAMİ | Kültür Portalı

Caferiye Cami - Erzurum

Cumhuriyet Caddesi üzerindedir. 1645 yılında Ebubekir Oğlu Hacı Cafer tarafından yaptırılmıştır. Yapının önünde, dört sütunun taşıdığı eğimli çatı altına gizlenmiş, öne ve yanlara açık üç kubbesi, 2006 yılındaki restorasyonda açığa çıkartılmıştır. İç mekân, köşelerde tromplar üzerine oturan tek kubbe ile örtülü olan caminin kubbesi, dıştan üç kademeli sekizgen kasnakla dışarı yansımaktadır. Caminin inşaatında, kesme taş ve moloz taş yapının malzemesini oluşturur.

Kaynak: Erzurum Gezi Rehberi Kitabı Tablet İletişim Yayınevi

Erzurum Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Merkez Cumhuriyet Caddesi güzergahında olup, yaya olarak ve şehrin bir çok bölgesinden toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Caferiye Cami Yakutiye/ Erzurum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15017    Eklenme Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 24 Nisan 2021 Cumartesi