­ KURŞUNLU MEDRESESİ | Kültür Portalı

Kurşunlu Medresesi - Erzurum

Şeyhülislam Feyzullah Efendi tarafından 1701 yılında yaptırılmıştır. Feyziye Medresesi olarak da anılan yapı, Kurşunlu Camisi ile birlikte bir külliye oluşturmaktadır. Düzgün kesme taştan inşa edilen medresenin on üç hücresi günümüze gelebilmiştir. Güneydoğu köşesindeki üç hücre sonraki yıllarda yapılan onarımlarda buraya eklenmiştir. Doğu duvarına paralel olarak uzanan sekiz hücrenin üstü beşik tonozlarla örtülmüştür. Hücrelerin her birisinin batı yönüne açılan bir veya iki penceresi bulunmaktadır. Medrese 2006 yılında restore edilmiştir.

Kaynak: (Erzurum Gezi Rehberi Kitabı Tablet İletişim Yayınevi)

Erzurum Gezilecek Yerler

Medrese
Kültür Turizmi
Merkez Menderes Caddesi güzergahından yaya olarak gidilebileceği gibi, şehrin bir çok bölgesinden toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Kurşunlu Cami Yakutiye/ Erzurum

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11406    Eklenme Tarihi : 23 Nisan 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Haziran 2021 Çarşamba