Kadayıf Dolması - Erzurum
Tel kadayıfların içerisine ceviz içi konulup fazla sıkı olmayacak şekilde sarılır. Hazırlanan dolmalar yumurtaya batırıp kızartılır ve soğuk şerbette bekletilip balını iyice çekince servis edilir. Kadayıf Dolması Erzurum’ da genel olarak merkezi bir tatlı çeşidi olup tüm Erzurum coğrafyasında gayet iyi bilinen, hemen her ilçede aynı biçimde hazırlanarak tüketilen, büyük küçük, toplu ya da tek davetlerinde baş tatlılarındandır. Kadayıf Dolması aynı zamanda Erzurum kız ve kadınlarının mutfaktaki özel ve ayırıcı maharetlerinin de bir göstergesi hükmündedir. Özellikle Ramazan ayında hemen her sofra da yer alan kadayıf dolması Erzurum’da adeta bir Ramazan tatlısı olarak kabul edilir. Özellikle Ramazanlarda Erzurumlunun değişmez iftar menüsü ‘Çorba-Kıyma-Kadayıf…’ üçlüsünün en emek verilen ve en zahmetli parçasıdır.
Kadayıf Dolması
Görsel Sahibi: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4052
Eklenme Tarihi :
02 Mayıs 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Mayıs 2018 Çarşamba