Ayran Aşı - Erzurum
Ayran Aşı Malzemeleri Nelerdir (Yaklaşık 10-15 kişilik)
- 1000 g yoğurt
- 500 g aşurelik buğday
- 20 g özel amaçlı buğday unu
- 20 g taze veya salamura edilmiş aşotu ( Coriandrum Sativum)
- 30 g tereyağı
- 250 g yağsız kıyma
- 5 g karabiber
- 4 litre su
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 36 g tuz
Ayran Aşı Nasıl Yapılır
Aşurelik buğday 2 litre su ile yaklaşık olarak 30 dakika haşlanır. Yoğurt un ile karıştırılarak başka bir tencereye alınır ve haşlanan aşurelik buğdaya 2 litre ılık su eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Bir kapta yağsız kıyma, tuz ve karabiber karıştırılarak avuç içinde yuvarlanarak 1 cm çapında köfteler kızartılmak üzere hazırlanır ve başka bir tabağa alınır. Farklı bir tavada soğanlar küçük küp şeklinde doğranıp yaklaşık 5 dakika pembeleşinceye kadar tereyağı ile kavrularak pişen çorba tenceresine ilave edilir. Ardından kızartılan köftelerde çorba tenceresine eklenir. 10 dakika ilave edilen malzemelerin beraber pişmesi sağlanır. Ocağın altı kapatılmadan 2 dakika önce aşotu da eklenerek karıştırılır. Ayran aşı çorbası sıcak sıcak servis edilir.
Ayran AŞI
Görsel Sahibi: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8675
Eklenme Tarihi :
25 Nisan 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
30 Kasım 2022 Çarşamba