Miyane Çorbası - Kütahya
Malzemeler: 6 bardak su, 1 kase un, 2 kaşık tereyağı , ½ çay bardağı su, ½ çay kaşığı tuz, 1 yumurta, Hazırlanışı: Kavrulan un soğumaya bırakılır. Soğuyunca su ile yavaşça ezilir. Çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Kaynatılır. 1 yumurta, ½ çay bardağı su, tuz ilave edilir. Ardından ceviz büyüğünde 4 parça ayrılır. Daha sonra yuvarlanır. Bıçakla yarımşar cm. kesilerek kızartılır. Çobanın üzerine ilave edilir. Sunum; Sıcak olarak servis yapılır.
Miyane Çorbası
Görsel Sahibi: Kültür İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3215
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
02 Kasım 2017 Perşembe