­ MİYANE ÇORBASI | Kültür Portalı

Miyane Çorbası - Kütahya

Malzemeler: 6 bardak su, 1 kase un, 2 kaşık tereyağı , ½ çay bardağı su, ½ çay kaşığı tuz, 1 yumurta, Hazırlanışı: Kavrulan un soğumaya bırakılır. Soğuyunca su ile yavaşça ezilir. Çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Kaynatılır. 1 yumurta, ½ çay bardağı su, tuz ilave edilir. Ardından ceviz büyüğünde 4 parça ayrılır. Daha sonra yuvarlanır. Bıçakla yarımşar cm. kesilerek kızartılır. Çobanın üzerine ilave edilir. Sunum; Sıcak olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 3826    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe