­ ŞEHR-İ DERYA PARKI | Kültür Portalı

Şehr-i Derya Parkı - Eskişehir

Eskişehir İli, Odunpazarı ilçesi merkez sınırları içerisinde bulunan Şehr-i Derya Parkı, Kanlıpınar Göleti yanında bulunmaktadır. 2010-2012 yılları arasında yapılan çalışmalar ile Kanlıpınar Mevkii Ankara-Eskişehir Karayolu üzerinde bulunan ağaçlık alan ve gölet çevresi yeniden düzenlenerek kullanılabilir bir piknik alanına dönüştürülmüştür. Tamamı 1 milyon metrekare olan bölgede yaklaşık 150 bin metrekare alanda düzenleme yapılarak ziyaretçilerin kullanımına sunulan park içinde 120 bin metrekare yüzeyde bir gölet, küçük kanallar, yapay şelale, piknik alanları, mangal için bacalar, çocuk oyun alanları, oyun grupları, kamelyalar, yürüyüş alanları mevcuttur. Yürüyüş alanlarında Devlet Demiryolları'ndan alınan eski travestler ile oluşturulan yürüyüş ve bağlantı merdivenleri Şehri Derya Parkı’nda küçük bir detay olarak karşınıza çıkmaktadır. Gölet üzerinde küçük gezinti teknesi ile doğayla iç içe vakit geçirebilir, pikniğinizi yapabilir, oyun alanlarında stres atabilirsiniz.

Kaynak: Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)

Eskişehir Gezilecek Yerler

Park
Eskişehir – Ankara yolu 15'inci kilometresinde yer almaktadır.
Odunpazarı / ESKİŞEHİR

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 15996    Eklenme Tarihi : 18 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2021 Salı