­ SİMİT (İNCE BULGUR) KEBABI | Kültür Portalı

Simit (ince bulgur) Kebabı - Gaziantep

Simit Kebabı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 200 g köftelik simit
  • 1 baş soğan
  • 5–6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Karabiber
  • Tuz

Simit Kebabı Nasıl Yapılır

Simit çok az su ile ıslatılır. Kebapçıların deyimi ile soğutulur. soğan ve sarımsakların ince doğranarak ( ince doğranmazsa kıyma dağılabilir) soğutulan simide eklenir biraz yoğrulur. Köfte yumuşayınca kıyma ve baharatlar konur iyice yoğrulur köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şişe geçirilir elle düzeltilerek köftenin şişin etrafına eşit oranda sarılması sağlanır orta hararetli ateşte şişler sık çevrilerek pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır

Görüntülenme Sayısı : 12844    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Ocak 2023 Pazartesi