­ İSPİR YEDİGÖLLER | Kültür Portalı

İspir Yedigöller - Erzurum

İspir Yedigöller Türkiye'nin bakir coğrafyalarından Ovit Dağı'nın güney yamaçları, volkanik gölleriyle mutlaka keşfedilmesi gereken bir bölgedir. Burada dağların yüksekliği zaman zaman 4 bin metreyi bulurken, küçüklü büyüklü tepeler arasında turkuaz renkli volkanik göller yer almaktadır. Değişik boyutlarda 11 gölden oluşan Yedigöller'e otomobille gitmek mümkün değildir. Ancak uygun bir arazi aracıyla, stabilize yollardan göllere ulaşılabilmektedir. Dağcıların gözde mekanı olan Yedigöller'e gelmek için en iyi zaman, haziran ayının on beşinden sonrası ve ağustos ayının sonlarıdır.

Kaynak: Erzurum Gezi Rehberi Kitabı Tablet İletişim Yayınevi

Erzurum Gezilecek Yerler

Göl
Doğa Turizmi
Rize-Erzurum sınırında, Ovit Dağı zirvesi ile Kaçkar Dağları’nın güneyinde yer almaktadır. Hususi araçla ulaşım sağlanabilir.
Rize-Erzurum sınırı, Ovit Dağı ile Kaçkar Dağları’nın güneyi

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 37832    Eklenme Tarihi : 25 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 30 Ocak 2020 Perşembe