­ TERZİBABA TÜRBESİ | Kültür Portalı

Terzibaba Türbesi - Erzincan

Asıl adı Muhammed Vehbi olan tasavvuf ehli Terzibaba, mesleği terzilik olduğundan halk arasında bu adıyla anılmaktadır.

Terzibaba Mezarlığı

Erzincan'ın en büyük mezarlığı olan Kaledibi Mezarlığı'na, 1848 yılında vefat eden Terzibaba'nın defnedilmesiyle mezarlığın adı Terzibaba Mezarlığı olarak değiştirilmiştir.

Terzibaba Türbesi

Türbeye dört basamaklı merdivenle çıkılır. Yapının giriş bölümünde iki sütunlu ve üzeri kurşun kaplı, yağmurluk çıkması bulunmaktadır. Süsleme unsurlarının yer almadığı türbenin içi sade, sekizgen planlı düz bir örtüden oluşmaktadır. Türbenin kapısı ve pencerelerinde çapraz demir kafesler vardır. Türbenin içerisinde bulunan iki sandukanın büyük olanı Terzibaba'ya diğeri ise Terzibaba’nın en yakın müritlerinden birine aittir. Bir yangın sonucu harap olan türbe, 1980'li yıllarda betonarme olarak tekrar yaptırılmıştır. Mezarlık, Osmanlı mimarisi özelliği olan kesme taştan inşa edilmiştir. Türbe ve mezarlık halk tarafından sıkça ziyaret edilmektedir.

Erzincan Gezilecek Yerler

Türbe
İnanç-Kültür Turizmi
Terzibaba Türbesi'ne şehir merkezinden yaya olarak gidileceği gibi, özel araçla ve türbe önünden geçen minibüslerle de gidilebilir.
Terzi Baba Mezarlığı Mevki ( Eski Erzincan) Erzincan
0 (446) 214 30 79
0 (446) 214 80 22
iktm24@kultur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 50368    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Şubat 2020 Perşembe