­ BİR BİLDİĞİM OYUNU | Kültür Portalı

Bir Bildiğim Oyunu - Artvin

Oyun

Kapalı alanda kız ve erkek çocuklar arasında 5-6 kişiyle oynanır. Saymaca sonucu bir kişi seçilir. Diğer oyuncular ellerini yere koyarak parmaklarını açarlar. Seçilen kişi işaret parmağıyla, küçük parmaktan başlayarak şu tekerlemeyi söyler ve teker teker parmaklara dokunur. "Bir birliğim İki ikiliğim Üç üçlüğüm Dört dörtlüğüm Altın elek Demir telek Uzun hacı Gül tacı Salla bunu Çek şunu"

Hangi parmağa sıra gelmişse oyuncu o parmağını içeri çeker. Diğer parmaklara dokunarak tekerlemeye devam eder Kimin parmakları en önce içeri çekilirse, o saymaya başlar ve oyun böylece devam eder. Hangi oyuncunun parmakları en çok çekilirse o galip gelir.