­ DIRAMADIR | Kültür Portalı

Dıramadır - Artvin

Oyun

Caminin girişindeki medrese denen odada yetişkin erkekler oynar. Oyuncu sayısı en az dört kişi, en çok 7-8 kişiye kadar olur. Bir kişi ebe seçilir, odanın köşesinde durur. Diğer oyuncular sırt üstü yere yatarak ayaklarını ebeye taraf uzatırlar. Amaç, ebenin oyuncuların üzerinden atlayıp ebelikten kurtulmasıdır. Kimin üzerinden atlarsa, o ebe olur. Oyuncular ayaklarıyla ebeyi vurarak atlamasına engel olmaya çalışırlar. Ebe yara bere içinde kalır. Oyuncular ayaklarını yukarıya doğru kaldırıp birleştirdikleri için ebe, bu oyuncuların ayaklarının üzerinde yürüyüp yere basmaya çalışır.