­ KAMYONCULUK | Kültür Portalı

Kamyonculuk - Artvin

Oyun
Uygarlık toplumların yaşamını her yönde etkilemektedir. Köyümüzde insanlar uygarlığın en büyük nimeti olan tekerlekle yani kamyonla 1952 yılında tanışmış. Ormanda kereste üretimi başlamış. Haliyle kamyonla nakliyat da başlamış. Bunu gören çocuklar nakliyat işini oyuna çevirmişler. Ağaçtan kamyonlar yaptık. Kamyonların tekerleğini çam ağacının kabuğundan yapardık. Yuvarlak ince ağaçlardan tomruklar yaparak kamyonlara yüklerdik. Yollar yapıp bu yollardan arabayla tomruk çekip saatlerce oynardık. Tomruk yükleri devrilmeden, tekerleği çıkmadan bitiş çizgisine kim erken varırsa o birinci olurdu.