­ MİLA OYUNU | Kültür Portalı

Mila Oyunu - Artvin

Oyun

Dörder kişilik iki grup arasında oynanır. Tekerlemeyle kim önce çıkarsa oyuna o grup başlar. 15 cm. uzunluğundaki ağaç çubuğa mila denir. Oyuncuların ellerinde değnek olur. Sayıda çıkan grup, değnekle milayı karşı tarafa doğru vurur. Onlar da ellerindeki çalı parçalarıyla milaya vurup kesmeye çalışırlar. Milaya vurursalar kaleye o grup geçer. Eğer vuramazsalar ellerine milayı alıp kaleye atarlar. Kaleye değdiyse, karşı taraf kaleye geçer. Değmezse kaleyle, milanın arasını adımla ölçerler. Kendi aralarında daha önceden verdikleri sayıyı doldurmaya çalışırlar. Verdikleri sayı tutarsa o takım kazanır.

Görüntülenme Sayısı : 960    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Aralık 2021 Perşembe