­ OĞARĞALANİ | Kültür Portalı

Oğarğalani - Artvin

Oyun

Bireysel erkek oyunudur. Ceviz yan ortasından bir ipliğin geçeceği şekilde delinir. Cevizin altından ve üstünden 6 cm'lik çubuğun geçeceği şekilde bir delik daha açılır. Başı 1 cm. bırakılarak inceltillir ve çubuk geçirilir. 5 cm'lik çubuğu cevize geçirmeden önce ortasından ip sabitlenerek, cevizin ortasındandışarı çıkarılır. İpin uzunluğu 35 cm. civarındadır. Cevizden geçen çubuğun ucu delinerek 2,5 cm eninde, 15 cm uzunluğunda pervane geçirilir. Çalıştırmak için pervaneyi çevirip, ipin cevizin içine sarılması sağlanır. Sonra, ipin bağlı olduğu çubuk hızlı bir şekilde çekilerek, pervanenin dönmesi sağlanır.

Görüntülenme Sayısı : 602    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2022 Pazartesi