­ ÜÇ AYAK OYUNU | Kültür Portalı

Üç Ayak Oyunu - Artvin

Oyun

Açık alanda 20 metre uzunluğunda oyun sahasında oynanır. Oyuncu sayısı en az 5-6 kişi olur. 20 santimetre uzunluğunda üç çatallı ağaç dalının adına üç ayak denir. Kalenin başına konur. Bir kişi kaleci olur elin de değnekle üçayağın başını bekler. Oyun sahasının diğer ucuna dizilen oyuncuların elinde değnek olur. Üç ayağı düşürmek için ellerinde ki değneği sırayla üç ayağa atarlar. Üç ayak düştüğünde kaleci onu tekrar kurana kadar, atan oyuncu değneği kaleci tarafından kesilmeden (dokunulmadan) kaçarsa tekrar atma şansına sahip olur. Kaleci oyuncuya değnekle dokunduğunda kesilmiş olur. Yanmış sayılır. O oyuncu kaleci olur.

Görüntülenme Sayısı : 3949    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Eylül 2021 Pazartesi