­ YATTI KALKTI | Kültür Portalı

Yattı Kalktı - Artvin

Oyun

Kapalı alanda en az dört kişiyle oynanır. Oyuncular yere diz üstü oturarak halka olurlar. Oyuncular kendilerine meyve, bitki ve yemek adları koyarlar. Bu adları diğer oyunculara da bildirir. Mesela: elma, fasulye vb. Oyuncunun birisi der ki: "Yattı kalktı kavun" söylenilen kavun sözcüğü kimin ismiyse, yere kafasını koyup kalkar. Bu sefer, o oyuncu diğer kişinin adını söyler. "Yattı kalktı elma" Bu defa elma isimli oyuncu kafasını yerekoyar. O, başka oyuncunun ismini aynı şekilde söyler ve oyun böyle devam eder. Kim ismini şaşırıp kafasını yere koymazsa, o oyundan çıkar. Liderin haricinde iki kişi kalırsa oyunu onlar kazanmış olur.

Görüntülenme Sayısı : 1490    Eklenme Tarihi : 28 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2022 Pazartesi