­ ÇARŞI MAHALLESİ DİK SOKAKTA BULUNAN EV | Kültür Portalı

Çarşı Mahallesi Dik Sokakta Bulunan Ev - Artvin

Kitabe Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Vakfiye Yapının kitabesi bulunmamaktadır.
Genel Tanım Eğimli bir arazi üzerine yapılan konut üç kattan oluşmaktadır.
Yapılan Onarımlar Yakın bir zamanda onarım yapılmamıştır.
Ayrıntılı Tanımı Yapıda kitabe bulunmamaktadır. Fakat gösterdiği üslup özelliklerinden dolayı 20. yy’a tarihlenmektedir. Çarşı Mahallesi, Dik Sokakta bulunan yapı, zemin katla beraber üç kattan oluşmaktadır. Zemin kat yığma moloz taş, birinci kat ahşap arası taş örgü, ikinci kat ise göz dolması (ahşap arası taş dolgu) olarak yapılmıştır. Yapıya zemin kata ön cepheden, birinci ve ikinci katlara giriş arka cepheden sağlanmaktadır. Süsleme açısından oldukça sade bir yapıdır. Yapıda Yapının birinci ve ikinci kat pencereleri simetrik olup, dikdörtgen çerçeveli ve ahşaptandır. Zemin kat pencereleri ahşap çift kanatlı, birinci ve ikinci katta giriş yan taraftan çift kanatlı kapıyla sağlanmaktadır. Pencerelerde çift kanatlı ahşaptandır. İkinci katta, ahşap bir balkon yer almaktadır. Çatı alaturka kiremitle kaplıdır.
Tescil Kararı Trabzon K.T.V.K.B.K 06.02.1982/A-3301